Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_2332e9e1m6gu40uffppkt6dfd6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Chichirău, Surcel și Vișinel pun presiune pe Dan Barna, blocat în proiectul Cioloș

Chichirău, Surcel și Vișinel pun presiune pe Dan Barna, blocat în proiectul Cioloș

Postat la: 21.08.2019 08:58

Alegerile pentru președinția USR, la care Dan Barna pare favorit, au scos în scenă și politicieni cu mai puțină notorietate, dar cu nume exotice. Alexandru Cristian Surcel unul dintre aspiranții la șefia USR a glumit ieri pe această temă și a spus că e un peisaj destul de exotic pe tabloul candidaților.

Avocat de profesie, președinte al organizației Sector 5 a formațiunii, Surcel s-a înscris în competiție, deși știe că are șanse reduse, pentru a le atrage atenția celor din grupul lui Barna că partidul nu merge în direcția bună. Surcel crede că Barna ar fi un bun președinte al României, „nu cel mai bun", dar „peste Klaus Iohannis".

La fel ca toți ceilalți candidați la șefia USR, acesta crede că alegerile organizate înaintea campaniei electorale pentru Cotroceni îl avantajează pe Barna. „Dar, dacă va câștiga președinția partidului, iar la prezidențiale va face „o figură proastă" și va obține un scor mai mic decât cel al partidului, poate fi revocat din funcție", a explicat Surcel.

El este nemulțumit de faptul că oamenii lui Barna, „așa cum megalomanic și-a numit liderul echipa", au divizat USR, că aceștia au tentația de a cădea în capcana partidelor vechi, adică de a pune monopol pe putere.

În scrisoarea de intenție, un document intern, Alexandru Surcel, nu se sfiește să pună degetul pe rană. „Nu aş vrea ca membrii mai noi să aibă impresia că există în USR un Olimp al liderilor naţionali, al parlamentarilor şi al europarlamentarilor, pe care ei nu pot decât să-l admire de la distanţă, să ia de bun tot ce vine de la muntele zeilor şi care zei numai ei pot candida la funcţiile şi demnităţile de nivel naţional. În timp ce membrii de rând trebuie doar să lipească afişe, să strângă semnături şi să împartă pliante şi, cel mult, să se preocupe exclusiv de problemele locale", se arată în document.

Candidatul critică și gentilețea față de partidul lui Cioloș în condițiile în care „ultimul sondaj a arătat un USR de 21% şi un PLUS de 6%. Ei bine, acest gen de atitudini nu sunt potrivite". În cursa internă s-au înscris, pe lângă președintele în funcție Dan Barna, Cosette Chichirău, deputat și președinte USR Iași, Vișinel Bălan, membru USR Giurgiu, Alexandru Cristian Surcel, președinte USR Sector 5 și Liviu David, membru USR Balș. Președintele partidului va fi ales prin votul tuturor membrilor care se va face electronic în perioada 1-3 septembrie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu