Viorica Dăncilă și bâza americană. Dacă ați ști ce mână grea are!

Postat la: 30.09.2019 - 10:12

Presupun că tinerețea doamnei Dăncilă a fost profund marcată de personalitatea proeminentă a coanei Chirița de la lași... Și de rolul educativ al pliciului de muște, cel care a pus bazele bâzei americane. În definitiv, fiecare dintre noi a avut sau chiar mai are un idol! Cazul doamnei premier este însă unul mult mai grav...

Din dorința de a fi "cocoană", precum Chirița, Viorica Dăncilă continuă să dea nemăsurat cu bâta în balta lui Livache! Și chiar și în alte bălți! În general, pe unde bântuie! Dacă dumneaei nu-i pasă că s-a stropit din cap până în picioare, mă rog, o privește, dar ce are cu țărișoara noastră! Cu imaginea ei în lume, profund afectată de gafele sale în serie! Dacă ar mai fi trăit, Benny Hill ar fi realizat o savuroasă comedie pe tema vizitei doamnei Dăncilă în America. O gospodină desăvârșită în America! O adevărată capodoperă în materie de gaguri, pantomimă, figurație și cascadorii ale râsului Paradoxal, deși premierului îi place să vorbească mult, vizita sa în SUA readuce surprinzător în atenția opiniei publice filmul mut! Secvențele surprinse sunt atât de haioase și de sugestive, încât, dialogurile nu își mai au rostul.

De altfel, nimeni nu și-a manifestat dorința de a dialoga cu domnia sa! Reproducem și noi câteva dintre momentele cele mai vesele. Secvență. Dăncilă solicitând explicații consilierilor pe tema "Cum a ajuns coana Chirița la Paris și dumneaei nu poate merge până în America?" Pe fundal, Viorica îi cară palme și castane pe după ceafă ex-ministrului Meleșcanu, imitându-l la perfecție pe Benny Hill când îl altoiește pe cetățeanul chel și mic de statură. Pe ecran apare titrat cu litere mari de tipar: "Eu te-am reanimat gură la gură, eu te omor!" Ceva îmi spune mie, băiat simplu de la țară, că Meleșcanu a fost păstrat ca să consilieze vizita premierului în America, dar nu a fost să fie! Acțiune. Dăncilă și suita gonind cu o trăsură. Jos scrie: "În America, mână birjar!" Începe festivalul filmului mut.

Dăncilă reușește să se infiltreze în mijlocul oficialilor americani, parfumată și "tapițată", dar nimeni nu o bagă în seamă. Doar unii, americani și ei, par a spune: "Vezi pe unde calci, cucoană!" Se prezintă, dar, pentru că suntem într-un film mut, și, firesc, nimeni nu înțelege nimic! Nici ce caută dumneaei acolo! Nici pe cine și de ce! Concluzie. "Ce bun ar fi fost acum un ecuson!" Agită un carton deasupra capului pe care scrie: "Eu sunt premierul României!" Aiurea. Oamenii au treabă. Dăncilă a ajuns pe contrasens. Îi face semn lui Rick Perry, secretarul SUA pentru Energie, dar acesta nu răspunde la provocări! Flăcăul american e ca o fată mare pe care părinții au sfătuit-o să nu stea de vorbă cu persoane necunoscute. Dăncilă insistă cu privirea, dar Perry nu cedează! Citat: "Din punctul de vedere al oficialului american, România a fost reprezentată de ministrul de externe, fapt confirmat de comunicatul și fotografiile oficiale transmise de partea americană."

Nu știu dacă premierul a reușit să ajungă la întâlnirea cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, dar oricum nu mai contează! Chiar dacă premierul nostru a dovedit că este iute de picior! Jocul de societate continuă. AmCham s-a dezis public și cât se poate de explicit de această vizită a prim-ministrului în SUA. Succes catastrofal! După un asemenea deranj, bănuiesc, mai mult decât costisitor, populația întreabă și ea nedumerită: "Pe-n ce?" PNL, de pildă, zice că totul seamănă cu o campanie electorală personală în America! Ca să rupă gura târgului de la noi! În condițiile în care în țară i-au murit lăudătorii! De inimă rea, că nu au mai suportat nici ei aberațiile premierului! Citat de la PNL: "Această deplasare a avut un scop pur electoral: Dăncilă a plecat în SUA ca să amețească electoratul din România cu "succesul" ei în străinătate. Vizita nu a avut nici consistență și, în mod evident, nici rezultate pentru România. Viorica Dăncilă ar trebui să achite din buzunar factura pentru această deplasare, caracterul ei oficial nu se justifică."

Și, totuși, Dăncilă nu a venit cu mâna goală! Datorită eforturilor sale diplomatice, țara noastră a fost afiliată la ADBA. A nu se confunda cu celebra formație ABBA. Pentru popor, ADBA se traduce "Asociația De Bâza Americană". România este membru cu drepturi depline. Bâza americană seamănă foarte bine cu "Fripta" de la noi. Este un succes notabil, rezultat al politicii externe promovate de Guvernul doamnei Dăncilă. Asta, cum să zic, să nu se mai spună că Guvernul Dăncilă este "mână moartă". Ba, dimpotrivă, americanii au remarcat faptul că Viorica e adaptată la bâza americană. Știți ce mână grea are!

Lucian Cristea

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu