Parteneriatul SRI-Masonerie-Înalta Curte

Postat la: 05.06.2019 - 18:07

O informație aparent banală readuce în discuție parteneriate care se fac responsabile în ultimii ani de un număr uriaș de abuzuri în Justiție. Acum însă, pentru prima dată, un asemenea parteneriat vizează și Masoneria Română. Un parteneriat deloc discret. Chiar ieri, imediat după ciudatul referendum și europarlamentarele care au dat peste cap scena politică, la Constanța, s-a consumat un eveniment la care, în mod direct și indirect, au participat cele trei instituții.

La Casa de Cultură din Constanța a avut loc un eveniment aparent inofensiv. Ultima conferință din seria „Intelligence-ul, rol și necesitate în societatea modernă". Această conferință a beneficiat de un invitat de onoare, care, în același timp, este și organizator. Domnul Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, cel care de altfel a promovat proiectul de dezbateri intitulat „Viitorul României". Până aici, în principiu, nu ar trebuie să existe niciun semn de întrebare. În definitiv, în întreaga ei istorie, Masoneria Română s-a preocupat și deseori a fost și responsabilă în sens pozitiv de modernizarea statului român și afirmarea acestuia pe arena internațională. Numai că la acastă conferință a participat, chiar în poziția de prim lector, un domn numit Anton Rog. Acesta este șeful uneia dintre cele mai importante structuri din Serviciul Român de Informații, initulată Centrul Național Cyberint, care se ocupă de securitatea cibernetică din România. Această prezență este cel puțin surprinzătoare. Din câte știu, lucrătorii Serviciului Român de Informații, ca de altfel și ai altor servicii secrete, trebuie să stea departe de organizațiile societății civile și mai ales de cele nesecrete, dar discrete, cum sunt cele ale lojelor masonice. Rațiunea acestei rezerve este că organizațiile societății civile în general și lojele masonice în special reprezintă grupuri de interese legitime până la proba contrarie, dar care pot deveni ilegitime în momentul în care intervin în domenii rezervate exclusiv autorităților statului.

În România, după 1989, istoria lojelor masonice a fost zbuciumată și deseori tulburată de scandaluri, generate de multe ori tocmai prin prezența în interiorul acelor loji a unor reprezentanțiai instituțiilor de forță: Armată, Minister de Interne, Jandarmerie, servicii secrete. Și, de asemenea, de reprezentanți ai Justiției. Tocmai din acest motiv, există obligația celor care fac parte din asemenea instituții și care au legătură cu Masoneria, să declare în mod deschis acest lucru. Și, evident, sunt situații în care în mod expres legea formulează interdicții.

Prezența acestui domn, Anton Rog, deținător al unei pozițiii extrem de importante în structura Serviciului Român de Informații, ar fi putut foarte bine să treacă neobservată. În definitiv, dacă el apare la un simpozion în postura de prim lector și vorbește despre rolul și necesitatea serviciului secret pe care-l reprezintă în societatea modernă, acest fapt în sine nu poate fi periculos. Atâta doar că nu putem să nu facem aici câteva conexiuni interesante.

Să ne amintim că în sediul acestui serviciu condus de Anton Rog, Centrul Național Cyberint, au avut loc faimoasele sesiuni de instruire a procurorilor și judecătorilor din România, 500 în total, efect al parteneriatelor dintre Serviciul Român de Informații și instituții ale Justiției, consacrate printr-un mare număr de protocoale declarate ilegale. Și care au stat la baza gravelor imixtiuni pe care cel mai important serviciu de informații al României le-a săvârșit în actul de Justiție, constituindu-se în veritabile operațiuni de poliție politică.

Să ne amintim că aceste tabere de instruire, la care au participat numeroși judecători și procurori, precum și ofițeri ai Serviciului Român de Informații, s-au desfășurat unele chiar într-o unitate miltară strict secretă a SRI, cea condusă de domnul Anton Rog, și că finanțarea a fost asigurată printr-o deturnare gravă a unor fonduri europene destinate exclusiv finanțării familiei. În fotografiile pe care le-am publicat și eu, pe care le-a publicat și Lumea Justiției, reluate de diverse televiziuni și site-uri, apar persoane importante din epicentrul Justiției române, între care Rodica Aida Popa, fost vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție și fostă - dacă nu cumva și actuală - șefă a structurii de securitate a Instanței Supreme. Ce procese echitabile mai putea administra acest înalt magistrat, în condițiile în care încheiase iată, la vedere, un parteneriat în baza protocoalelor cu Serviciul Român de Informații? Ceea ce nu s-a văzut sau s-a văzut mai puțin în imaginile, în documentele și în dezvăluirile prezentate este implicarea și a unui alt înalt magistrat de la Înalta Curte în operațiuni de acest fel. Lucia Tatiana Rog. Un magistrat prezent în multe dintre completele care au soluționat cauze controversate, unele scandaloase chiar, vizând politicieni cunoscuți din România. Inclusiv Liviu Dragnea. O simplă coincidență de nume? Nicidecum. Doamna Lucia Tatiana Rog este fix soția lui Anton Rog, șeful faimoasei unități strict secrete a SRI în care a fost implementată o parte a binomului. Și, în același timp, lectorul numărul unu al conferinței organizate chiar ieri la Constanța de Mare Lojă Națională din România.

Sorin Rosca Stanescu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu