Lui Iohannis i-e frica de Barna! Jocul lui Băsescu

Postat la: 25.08.2019 - 17:30

Băsescu l-a desemnat candidat la prezidențiale din partea muribundului PMP pe Toader Paleologu, unul dintre siniștrii sinecuriști, fără mamă, fără tată, cu singurul merit de a fi fiul lui Alexandru Paleologu, ultimul boier intelectual din stirpea interbelicilor. Fiul doar după nume, nu și după fapte, se înțelege, un personaj fără caracter și fără operă, o obrăznicătură care urăște poporul român.

Candidatura fiind declarată, atât de Băsescu, cât și Paleologu, împotriva lui Barna și a USR, pentru a-l sprijini pe Iohannis. Ce vor primi Paleologu, Neamțu și ceilalți în schimb? Locuri de parlamentari în 2020 pe listele PNL, după fuziunea PMP în PNL deja anunțată. Fără Băsescu, care și-a anunțat, totodată, ieșirea din PMP după prezidențiale: o condiție a PNL pentru a prelua PMP-ul și a nu-și atârna fățiș mizerabila moștenire a lui Băsescu în sacul deja insuportabil de greu al fostului PDL. Nici vorbă despre principii și valori, ci... o formă de șpagă politică.

Gestul indică, însă, că lui Iohannis îi este frică de Barna. Fie că e posibil să nu intre în turul 2, putându-se asista la o finală Barna - Dăncilă, fie că în turul 2 va pierde, dacă va intra cu Barna, pentru că electoratul pesedist și al aliaților săi îl urăște așa de tare pe Iohannis, încât va vota cu Barna. Personal cred că sunt șanse foarte mari ca Iohannis să nu intre în turul 2, Barna având toate șansele să-l surclaseze pe Iohannis, cu o Viorica Dăncilă care va strânge voturile anti-Iohannis în mod masiv. Dintr-o dată, văzând jocul lui Băsescu, la rândul lui cu interese personale ca Iohannis să câștige, mi-a devenit cu mult mai simpatic Dan Barna, pe raționamentul că mai rău decât Iohannis nu se poate.

Desigur, ținta lui Paleologu va fi și Viorica Dăncilă, cu punerea în valoare a statutului lui de intelectual. Care intelectual? Ce operă are Toader Paleologu? Niciuna. Care e "ocupațiunea lui mintală", vorba lui Moromete? Ca și Liiceanu, Patapievici, Baconschi, Tismăneanu sau Pleșu, dar din noua generație de sinecuriști cu spoială de intelectuali, lipsit de demnitate, Toader Paleologu a stat și va sta mereu la cheremul stăpânilor din subteranele puterii pentru o viață de pițipoancă politică, împotriva poporului pe care-l disprețuiște. Mi-e milă!

Aurelian Pavelescu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu