Klaus Iohannis si PNL sunt azi Ion Iliescu si FSN din 1990!

Postat la: 25.11.2019 - 13:02

În 1990 Ion Iliescu a obținut 86% la niște alegeri care au fost acceptate de comunitatea internațională ca democratice, votul reflectând starea de spirit a societății la acel moment. PNȚCD condus de Corneliu Coposu a obținut 2,6%, iar Ion Rațiu - candidatul PNȚCD la președinție, 4%! Acestea sunt realitățile indiscutabile ale votului românilor.

Aceiași români care, la 1 decembrie 1990 de la Alba Iulia, l-au huiduit demențial pe Corneliu Coposu când a luat cuvântul, adică tocmai pe acela care era succesorul legitim al lui Iuliu Maniu, cel care la 1 decembrie 1918 făcuse România Mare tot la Alba Iulia, eroul reîntregirii! Acest 1 decembrie 1990 va rămâne veșnic o pată pe obrazul românilor, care, acolo, la Alba Iulia, ar fi fost în stare să-l lapideze pe urmașul lui Iuliu Maniu, cei doi sacrificându-și viața la propriu în temnițele comuniste pentru România!

Chiar și în aceste condiții, ce-a făcut Corneliu Coposu? A renunțat la principiile și idealurile PNȚCD, spunând că trebuie să urmeze calea deschisă de votul uriaș al românilor, acceptând post-comunismul? NU! El a intrat în opoziție, pentru că opoziția este dreptul dat de democrație să nu accepți o cale politică în care nu crezi. Și lupta a fost colosală. Iar, după 6 ani PNȚCD a câștigat alegerile, cea mai prețioasă moștenire a lui Corneliu Coposu, la a cărui înmormântare au ieșit pe străzile Bucureștilor 1 milion de români, care și-au dat seama abia atunci ce-au pierdut! Ca la români!

Astăzi situația se repetă, dar cu alți actori. Klaus Iohannis a câștigat și el alegerile la un scor astronomic, 65%, dar tot ca Ion Iliescu. Dacă Ion Iliescu a câștigat cu mesajul că țărăniștii sunt moșierii care vin și iau pământurile la săraci, iar PNȚCD a tras în țărani la 1907 - deși PNȚ nici nu exista atunci, s-a înființat în 1926 -, DECI TOT PE DISCURSUL MANIPULĂRII ȘI URII, Klaus Iohannis a câștigat aruncând în spinarea PSD tot răul guvernărilor din ultimii 30 de ani, din care 20 de ani au fost la putere Președinți ai dreptei! Timp în care guverne de dreapta, de la CDR, Alianța DA, PNL, PDL, USL, Cioloș au avut responsabilități la fel de mari ca și guvernele PSD-iste, dar care, dintr-o dată, au fost exonerate printr-o propagandă de tip fascist! Nimeni nu poate contesta astăzi că PSD este un partid democratic, prin cele făcute în timpul guvernării!

24 noiembrie, prin discursul urii și al excluderii, este comparabil cu mineriada din mai 1990. În 1990 minerii au fost chemați la București să salveze democrația, pentru că în Piața Universității se contesta legitimitatea lui Ion Iliescu care câștigase cu 86% în urmă cu mai puțin de o lună! Și minerii au venit și au făcut ce se știe, pretextând că apără votul poporului! Azi, românii au fost chemați să distrugă PSD-ul, pentru ce a făcut Partidul Comunist în urmă cu 30-40-70 de ani, #rezist fiind brațul armat al mișcării mineriste, care a avut drept scop stigmatizarea și propagarea discursului urii!

Istoria va consemna, cu trecerea timpului, întreaga manipulare soldată cu acest 24 noiembrie, ca și în cazul mineriadei. Și atunci, în 1990, nu numai minerii, dar o parte covârșitoare a românilor a crezut că democrația poate fi apărată cu bâte! Acum, cu ură și intoleranță! Noi, PNȚCD, înainte de toate cea mai importantă școală politică a românilor, avem menirea de a spune mereu adevărul, mai ales atunci când altora le este frică sau când alții nu pot face distincția, orbiți de ură și sete de putere. Klaus Iohannis și actualul PNL sunt Ion Iliescu și FSN din 1990!

Aurelian Pavelescu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu