Cu cortul în politică!

Postat la: 27.08.2019 - 20:30

Tăriceanu și-a strâns jucăriile și cortul ALDE. Și-a adunat cu grijă abțibildurile, până la ultimul elefănțel, broscuța cu sonerie, iapa lui Ispas, cariocile, devenite simbolul alianței fără de cusur dintre PSD și ALDE. Aiurea. Și-a pus în trusă scoaba cu care spărgea baloane de Ziua Americii ca să-l audă Trump. Și-a dezlipit guma de mestecat plasată peste tot ca un aparat de ascultat și a anunțat că pleacă de la guvernare!

Cum așa? Când toată lumea este hămesită după Putere, tocmai domnia sa se întoarce, nesilit de nimeni, în sărăcia Opoziției! Ce om! Mare caracter! Pesemne nu a mai suportat formalismul nociv ai unei alianțe fantomă în care partidul său juca rolul soldatului necunoscut de-a binelea...

Cel puțin, la Constanța, unde acoliții săi fac legea. De pildă, legea lui Tucan. I s-a pus pata brusc și a dat de pământ cu motocicleta lui de lux marca Brăiloiu. De azi înainte, se întoarce la trotineta proletară! Și, ca să nu avem vreo altă îndoială, a anunțat că renunță și la președinție! Ciupește-mă sau nu am auzit bine?

Amatorii de chilipiruri speră ca domnia sa să mai renunțe și la alte acareturi care îi sunt de prisos...Un Harley Davidson, mici chestii, socoteli... Deci, jucăriile și le-a luat... Și-a luat și trompețica personală cu care ne-a îmbrobodit când ALDE s-a cununat cu PSD.

Și, până la urmă, noi, oamenii muncii, cu ce ne-am ales? Cu statutul de cobai ca să fim admiși printre jucăriile domniei sale în mărime naturală! Gestul lui Tăriceanu seamănă cu reacția casnică a unui mascul care țipă în gura mare că este înșelat de iubita lui, vai, Viorico, dar nu are nicio dovadă concretă! Dar dacă i s-a pus lui pata...

Și, atunci, în plină criză și amestecătură de orgolii, a sărit din pat și strigă: "Plec la mama!" Mă așteptam la gestul ăsta, de-a dreptul infantil, din partea doamnei premier, dar, surprinzător, dumneaei e chiar "bărbată"! De regulă, despărțirile bruște provoacă diverse dramolete. Averse de lacrimi cu trimitere la sloganul "Să ne ierți că am fost beți!"

În cazul nostru, Tăriceanu se comportă ca un cetățean înșelat la cântar de către PSD, aliatul! Sau e vorba la mijloc de un complex feminin peste care, de la Elena Udrea la Viorica Dăncilă, nu poate trece! Vă amintiți că și Vasile Blaga a fost vreme îndelungată buldogul unei doamne din PNL. La conferințele de presă, ea vorbea și el saliva! Vă mai amintesc de efectele nocive datorate excesului de bilețele parfumate de pe vremea lui Băsescu președinte?

Deși, în general, suntem o nație plângăcioasă, la Constanța, nimeni nu a vărsat nici o lacrimă pe tema despărțirii! O temă mult mai gravă este tema timpului pierdut cu tot felul de farse sub forma unor rapoarte triumfaliste. După ce ne-a dus cu zăhărelul, Tăriceanu își pune iute coada pe spinare! Este o caracteristică a celor care fac politică cu cortul!

Acolo unde sunt grupuri răzlețe de cetățeni cu drept de vot, întreabă câte unul: "Da, nu vă supărați, cine a murit?" "ALDE". După care vine reacția secundară: "ALDE și mai cum?"

Din nefericire pentru domnul Tăriceanu, la Constanța, gestul său e la fel de anonim ca și partidul său...Dacă întrebi, la Constanța, cine este principalul aliat al PSD în teritoru, îți răspunde și un sugar: "Nenea Iorga". Nu știți cine este nenea Iorga? Alias Claudiu Palaz, șeful PMP, care le-a luat tot timpul fața celor din conducerea ALDE Constanța! Facem cuvenita precizare, pentru mai buna dirijare și gestionare a condoleanțelor către adevăratul "adrisant".

Lucian Cristea

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu