A mâncat soldatul Julien cârnați din garnița dizidentei?

Postat la: 22.05.2019 - 13:00

În lumina dezvăluirilor "monstruoase", tocate zide zi pe micile ecrane, scoatem la iveală noi și noi detalii despre trecutul glorios al liderului PLUS, Dacian Julien Cioloș.

Câțiva rezerviști, organe active ale Ministerului de Interne la sfârșitul anului 1989 și începutul lui '90, ne-au relatat că, imediat după evenimentele sângeroare ale Revoluției Române, o plângere mai puțin obișnuită era plimbată prin birourile miliției clujene. Dizidenta Doina Cornea, filată, hăituită și brutalizată în mod repetat pentru curajul de a combate regimul de tristă amintire, reclamase devalizarea beciului cu provizii din propria ogradă. Mai precis, femeia constatase că, în mod inexplicabil, îi dispăruse rezerva de carne și cărnați la garniță, pe care, doamna Cornea i-a pus la păstrare ca orice vrednic gospodar.

Pentru că suspecți ar fi fost chiar trupeții de Securitate agățați de gardul său 24 din 24 de ore, miliția a fost nevoită să lucreze în dosar cu un procuror militar. În aceast caz de extremă importanță a fost desemnat maiorul de Justiție Dan Voinea, care la acea vreme instrumenta și dosarul evenimentelor sângeroase de la Cluj. Au fost audiați militarii din dispozitivul de pază (probabil la UM 0827 Cluj) și chiar comandantul de atunci al Garnizoanei Cluj Napoca, maiorul Zanc. Cu acest prilej, a fost vehiculat și numele soldatului Cioloș, dar acesta ar fi scăpat de atenția anchetatorilor prin intervenția unchiului său Virgil Ardelean, la acea dată șef al Biroului fraude din cadrul Direcției Economice al Miliției Cluj.

Ancheta a evidențiat faptul că, spre sfârșitul anului 1989, în fața ispitelor culinare, nici filajul, nici paza dizidenților nu mai erau ce trebuia să fie. Intrând în vorbă cu paznicii în termen, soțul dizidentei, avocatul Cornea, s-a împrietenit cu paznicii de la trupele de Secu, servindu-i în mod repetat cu vin din producție proprie. Cum alcoolul îți face poftă de mâncare, simțindu-se încurajat de bunăvoința avocatului, cel puțin unul dintre pofiticioși a sărit gardul și a devalizat rezerva familiei de cârnați la garniță. Descoperind grozăvia, dizidenta s-a făcut foc și pară și i-a reclamat pe prădători. Rezervișii afirmă că unul dintre oaspeții nepoftiți și-a recunoscut vina pe loc.

Sesizând situația de ilaritate, Voinea ar fi hotărât să împace părțile și le-a pus în vedere făptașilor să returneze produsele consumate. Lucrarea s-a închis la toți nasturii prin recuperaraea prejudiciului. Astfel, datorită acestui mic aranjament, după trei decenii de democrație originală, electoratul este în dubiu. A mâncat soldatul Julien cârnați din garnița dizidentei Cornea ?

Eduard Ovidiu Ohanesian

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu