SURSE: Sesizare la DNA pe un examen cu diplomați aflat în derulare Firele duc până la un secretar de stat de la PSD

Postat la: 13.09.2017 19:49

DNA a fost recent sesizată de către mai mulți concurenți ce susțin în aceste zile un examen de promovare diplomatică și ocuparea unor posturi de atașați comerciali la ambasadele românești la sediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

Sesizarea l-ar privi pe un anume Marius Cristea șeful de cabinet al unui secretar de stat de la MMACA și membru PSD, care ar fi falsificat mai multe certificate de competențe lingvistice cumpărate de la firme fantomă și chiar de la Chișinău pentru mai mulți concurenți. De asemenea același Marius Cristea ar fi falsificat și propriul certificat psihologic.

Surse din MAE român ne-au confirmat faptul că Marius Cristea fost atașat comercial la Roma timp de 6 ani, a fost expulzat în urmă cu un an și jumătate de către MAE italian pentru încălcare gravă a Convenției de la Viena art. 6-12 și "implicarea în afacerile interne ale unui stat terț".

Certificatul psihologic a fost falsificat deoarece acesta fusese declarat inapt în urma comiterii unor fapte reprobabile. Mai precis i-a administrat câteva bătăi crunte soției sale, chiar în sediul ambasadei de la Roma.Se pare că ministrul Ilan Laufer nu are cunoștință până acum de aceste derapaje grave ale subordonaților săi, el fiind foarte implicat în programul Start Up Nation. (Vom reveni cu amănunte în următoarele zile)

Luca Iliescu

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu