Stenogramă din dosarul Covid-19 Suceava. Gheorghe Flutur a chemat de acasă un medic la miezul nopţii ca să-l testeze

Postat la: 07.05.2020 14:16

Medicul epidemiolog al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Cătălina Zorescu, a fost chemată de acasă la miezul nopţii ca să îl testeze pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Informaţia apare în dosarul penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Stenograma unei convorbiri telefonice între preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi medicul Cătălina Zorescu:

Gheorghe Flutur a sunat-o pe Cătălina Zorescu atunci când era internat în Spitalul Suceava, fiind infectat cu SARS-CoV-2, pentru a-i cere să explice public cum a a fost posibil să apară drept medic în buletinul de analiză. Şeful administraţiei judeţene susţine că greşeala a fost comisă de DSP şi că nu s-a dat drept medic pentru a sări rândul la testare. În discuţie, Cătălina Zorescu îl roagă pe Gheorghe Flutur să nu o „scufunde prea tare", pentru că a chemat-o de acasă, aproape de miezul nopţii să recolteze analiza.

Discuţie telefonică Gheorghe Flutur - Cătălina Zorescu:

(...)
Cătălina Zorescu: Dar să nu mă scufundaţi pe mine de tot, pentru că ştiţi care o fost contextul atunci, în noaptea aia!
Georghe Flutur: Cu ce să scufund?
Cătălina Zorescu: Da, ştiţi adică să...
Gheorghe Flutur: Bun, dar eu doar, n-a fost totul corect şi legal? Contextul a fost că am venit de bună credinţă să ne facem toţi analizele... eu nu am fost...
Cătălina Zorescu: Contextul a fost că am fost chemată la 11 jumate... da? Ăsta o fost contextul!
Gheorghe Flutur: Adică dumneavoastră ce spuneţi? Da, da, am înţeles... Da' ce spuneţi, că la ora aia nu se recoltau sau de ce?
Cătălina Zorescu: La ora aia eram acasă, era 11 jumate...
Gheorghe Flutur: Aha!
Cătălina Zorescu: Da? Eram terminaţi.
Gheorghe Flutur: Dar la medici când aţi recoltat dumneavoastră?
Cătălina Zorescu: Dar n-am recoltat la medici, eraţi numai dumneavoastră de la Consiliul Judeţean acolo şi un singur medic, Văcăreanu! (...)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu