Robert Negoiță bagă alte 5 milioane de lei în publicitate mascată, în vreme ce pentru măsuri de protecție împotriva răspândirii pandemiei a alocat doar un milion de lei!

Postat la: 14.04.2020 08:29

Nici dacă ar regiza Spilberg clipul publicitar, costul nu ar putea ajunge la un milion de euro! - acuză liderul consilierilor liberali, Inocențiu Voinea

Consiliul local al Sectorului 3 a aprobat astăzi o hotărâre prin care alocă 5 milioane de lei, adică mai bine de un milion de euro, pentru publicitate, bani cu care pesedistul Robert Negoiță să-și poată face imagine la televiziuni pe bani publici. Hotărârea este cu atât mai aberantă, în actulala criză dată de pandemia SARS CoV-2, cu cât pentru combaterea efectelor situației de criză, Primăria Sectorului 3 a alocat doar o cincime din suma dedicată publicității, adică doar un milion de lei.

Cu circa două săptămâni înainte, acest proiect nu a întrunit voturile necesare, după ce consilierul liberal Inocențiu Voinea a solicitat, în plenul ședinței, lămuriri cu privire la modalitățile de măsurare a eficienței acestor campanii de publicitate, lămuriri pe care nici primarul, și nici direcția de comunicare a primăriei nu au reușit să le dea. De această dată, proiectul care va trebui dus la îndeplinire de fosta societate Amenajare Spații Verzi S3 SRL, condusă de șeful Pieței Sălăjean, societate rebotezată Smart City SRL, conține ca ofertă două poziții:

1. creație clip video de 30 de secunde, cu variantă de 15 secunde, și clip audio de 25 de secunde, cu variantă de 15 secunde, în valoare de 4.778.660 de lei și, vezi, Doamne!, respectând observația opoziției, un al doilea punct,
2. trei studii de impact prin telefon, cu opinia unui număr de 900 de repondenți din Sectorul 3, în valoare de 221.340 lei.

Vezi Centralizatorul financiar aici.

Așadar, fosta societate de amenajare spații verzi a ofertat, după cum reiese din documentația depusă ca anexă la Hotărârea adoptată, un clip video și unul audio în valoare de nici mai mult, nici mai puțin de un milion de euro, la cursul de azi!

I-am solicitat punctul de vedere consilierului Inocențiu Voinea (foto jos), care și de această dată s-a opus vehement adoptării unei astfel de hotărâri, monopolizând aproape întreaga discuție transmisă în direct pe site-ul Primăriei Sectorului 3, și a cărei înregistrare poate fi urmărită aici.

„O hotărâre absolut rușinoasă, la care și-au dat concursul consilierii PSD și ALDE! Nu înțeleg cum pot costa două clipuri, unul audio și unul video, un milion de euro nici dacă mi-ar spune Negoiță că le va regiza Spilberg! Cred că intenționat au omis să treacă valoare difuzării acelor clipuri, căci aici este, fără doar și poate, suma cea mai mare, la difuzare, nu la creație. Și se vede clar că au vrut să ascundă ceva, căci numerotarea celor două poziții din ofertă este 1 și 3, nu 1 și 2! Or nu pot crede că la spații verzi se numără din doi în doi, deși, poate așa sunt învățați să numere și pomii plantați, cum număra Pristanda steagurile în Scrisoarea pierdută... Cred că e o eroare intenționată, căci alocarea unei sume pentru difuzare ar fi presupus să ni se prezinte și canalele de difuzare, cu rate cardurile aferente, și, astfel, am fi aflat ce televiziuni are de gând să fericească primarul cu acest milion de euro. Sunt ziarist de profesie, știu că le e greu acum confraților mei din presă, că la televiziuni s-au tăiat salarii pe motiv că nu mai vin contracte de publicitate în această perioadă. Dar, ce să vezi, companiile private nu-și mai permit să plătească publicitate, dar își permite o primărie, această primărie pesdistă, condusă de pesedistul Robert Negoiță! Cinci milioane pentru a se împăuna el că e cel mai bun și doar un milion pentru a proteja cetățenii sectorului de nenorocitul de coronavirus care ne-a dat viețile peste cap. Unora, se pare, căci alții, își văd mai departe de treabă, nestingheriți, risipind banii publici!" - a tunat și fulgerat din nou Inocențiu Voinea, contactat de redacția Ziua News după încheierea ședinței.

Interesant este faptul că președintele de ședință a anunțat, la finalul votului pentru acest punct de pe ordinea de zi, 14 voturi pentru, dintr-un total de 30 de consilieri prezenți, ceea ce ar fi însemnat că Hotărârea nu a fost aprobată. Dar, ce să vezi, consemnarea electronică a votului la acest punct 14 de pe ordinea de zi, a fost 16!

Unul dintre consilierii PMP, Daniel Enăchescu, a votat pentru adoptarea hotărârii, dar, ulterior, întrebat fiind de Eugen Tomac, președintele partidului său, de ce a votat alături de PSD, Enăchescu ar fi negat votul pozitiv.

„Nu sunt singurul care a auzit-o pe președinta de ședință spunând că au fost 14 voturi pentru. M-a sunat chiar și o jurnalistă de la Agerpress, care a urmărit ședința în direct, și care era nelămurită cum a fost aprobat un proiect cu 14 voturi, dacă jumătate plus unu înseamnă 16 voturi?! Cât despre Enăchescu, vă spun că nu e singurul care nu-și recunoaște votul, dacă ziceți că așa i-a spus lui Tomac, ci chiar și doi dintre consilierii PSD, nu le dau acum numele, mi-au spus că s-au abținut, ceea ce, dacă ar fi adevărat, ar fi dus la neaprobarea proiectului. Și nu numai că mi-au spus prin viu grai, dar mi-au și scris acest lucru în mesaje, încercând să se departajeze de cei cărora le bătusem obrazul! Atunci, dacă e adevărat, înseamnă că s-a măsluit votul, ceea ce e deja de competența procuraturii! Sper să se sesizeze din oficiu, sau măcar acum, din presă" - ne-a mai spus liderul consilierilor liberali.

Tot la această ședință extraordinară au mai fost câteva proiecte cu cântec. Două dintre acestea au vizat desemnarea de către Consiliul Local a auditorilor pentru două societăți, Internet și Tehnologie Sector 3 și Algorithm Rezidențial SRL, dar care auditori aveau deja contracte semnate cu societățile încă din ianuarie, iar raporatele sunt aproape gata. Cu alte cuvinte, Consiliul a fost pus să desemneze retroactiv auditorii, care nu numai că fuseseră desemnați de conducerile societăților, dar erau și cu banii în cont pentru serviciile prestate!

Un lucru a reieșit clar din această ședință extraordinară, faptul că Negoiță și ai lui sunt „cei mai buni" la ocolirea legii și la risipirea banilor publici. Sloganul ales i se potrivește, dar nu unde vrea el!

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu