Baronul Paul Stănescu și bossul de la CJ Olt pregătesc un mega-tun pe ultima sută de metri la CNAIR

Postat la: 04.11.2019 09:24

Abia reconfirmat în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Olt, "baronul" Paul Stănescu pregătește un mega-tun pe ultima sută de metri la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.). Dar nu de unul singur, ci împreună cu "mâna sa dreaptă" de la CJ Olt, bossul Marius Oprescu.

Este vorba despre o licitație cu dedicatie, în senariu apărând două firme "cu spate", adevărate campioane în ceea ce privește licitațiile în urma cărora firmele de casă iau caimacul, cum se spune.

De la butic la firmă cu... nume

Prima dintre ele este un fost butic care se ocupa cu desfacerea anumitor produse și care și-a schimbat denumirea pentru a avea o "față" comercială. SC Strade Bauuternehmung SRL are acționari români și, practic, este firma "de casă" a lui Marius Oprescu. Șeful Consililui Județean Olt. Firmă mică, inițial, dar cu pretenții mari, s-a transformat peste noapte într-o forță - mai ales prin nume -, toți cei care citesc denumirea întregistrată fiind siguri că este vorba despre o "lucrătură de calitate nemțească". În realitate, nu este altceva decât o fațadă pentru alte învârteli coordonate de baronul de Olt, Paul Stănescu, și susținute de Marius Oprescu.

Baronul de Olt intră în scenariu cu propria firmă

Pe de altă parte, Paul Stănescu și Marius Oprescu știu cum să "facă jocurile", astfel încât la licitația cu final cunoscut - câștigătorul nefiind o surpriză - va participa și General Trust Argeș SRL. Dacă, la o primă vedere, numele nu spune nimic, adevărul este că această firmă este ajutată permament de baronul de Olt Paul Stănescu, astfel încât câștigă licitații pe bandă rulantă în județul unde acesta deține puterea absolută.

Intră în schemă cea de-a treia firmă, Olt Drum SA

SC Strade Bauuternehmung SRL - fostul butic și "firmă de casă" a lui Marius Oprescu, Șeful Consililui Județean Olt și mâna dreaptă a lui Paul Stănescu - desfășoară lucrări de amploare cu Olt Drum SA, o firmă "norocoasă" care a câștigat acordul cadru cu Consiliul Județan Olt în ceea ce privește reabilitarea unor drumuri județene din zona respctivă. Numai că Olt Drum SA, spre exemplu, are propia stație de asfalt, însă cumpără asfalt tocmai de la SC Bauuternehmung SRL, "firma de casă" a lui Marius Oprescu.

Triunghiul firmelor de casă, licitații adjudecate la foc automat

Tripleta financiară care pregătește mega-tunul de la C.N.A.I.R. pe ultima sută de metri este recunoscută, în zonă, pentru succesele pe care le întregistrează la foc automat. Și nici nu este de mirare atâta vreme cât Paul Stănescu și Marius Oprescu dețin pâinea și cuțitul.

În luna februarie a acestui an, comuna Desa, ca autoritate contractantă, a organizat o licitație în valoare de 10.545.480, 99 RON, pentru anumitre lucrări, iar câștigătoare au fost desemnate SC Strade Bauuternehmung SRL și Olt Drum SA.

În aceeași lună februarie a acestui an, Consiliul Local Țuglui Dolj - în calitate de autoritate contractantă - a organizat o altă licitație (lucări proiectare și execuție - 5.966.794.11 RON), iar firmele "norocoase" au fost SC Strade Bauuternehmung SRL și Olt Drum SA.

Tot în luna februarie, comuna Gingiova - ca autoritate contractantă - a organizat o licitație - 6.914.690,88 RON - unde au fost prezente patru firme, numai că, în final, și-au adjudecat victoria, ce coincidență, tocmai SC Strade Bauuternehmung SRL și Olt Drum SA.

Și iată cum mega-tunul pregătit de baronul Paul Stănescu și Marius Oprescu la C.N.A.I.R. se va transforma, inevitabil, în realitate cu valoare financiară mare, atâta vreme cât Olt Drum SA, patronată de Consiliul Județean Olt, cumpără astfalt, agregate, balastru de la "firma de casă" a lui Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt. TOtul se va încheua cu încă o lovitură pe care "baronul" Paul Stănescu și mâna sa dreaptă, Marius Oprescu, o dau fără să clipească și, mai ales, fie deranjați de nimeni.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu