Trupul pictorului spaniol Salvador Dali a fost exhumat

Postat la: 22.07.2017 07:03

Narcis Bardalet, cel care s-a ocupat de îmbălsămarea trupului lui Dali după moartea sa, în 1989, a fost şi el prezent la exhumare, fiind încântat să vadă că mustaţa acestuia, de care artistul era foarte mândru, a rămas intactă.

„Mustaţa sa este încă intactă... exact aşa cum îi plăcea. E un miracol", a declarat Bardalet. Dali este îngropat într-o criptă sub muzeul pe care l-a proiectat el însuşi în oraşul său natal, Figueres, Catalonia. După ce ultimii vizitatori au plecat din muzeu, piatra de 1,5 tone care acoperă mormântul artistului a fost ridicată pentru ca experţii să îşi desfăşoare activitatea.

Sicriul lui Dali a fost deschis la ora 22.20, iar pentru a proteja demnitatea postumă a artistului, au fost amplasate copertine în jurul muzeului pentru ca dronele să nu poată filma exhumarea. Au fost prelevate mostre din dinţii, oasele şi unghiile artistului. Rămăşiţele sale au fost dezgropate ca urmare a unui proces de paternitate intentat de o ghicitoare în vârstă de 61 de ani, Maria Pilar Abel, care insistă că este unicul copil al artistului. Conform legii spaniole, dacă se va dovedi că Abel este fiica lui Dali, aceasta va moşteni un sfert din averea aristului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu