Studiul oamenilor de știință: Roșcatele își pierd virginitatea mai târziu decât blondele

Postat la: 14.06.2019 - 07:14

Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit genele care arată că culoarea părului poate afecta probabilitatea oamenilor de a face dragoste. Studiul a fost realizat pe 380.000 de oameni.

Persoanele roşcate, bărbaţi şi femei deopotrivă, spre deosebire de oamenii cu culori diferite ale părului, au mai multe şanse de a fi mai puritani, întârziind în ce priveşte relaţiile de cuplu până la o vârstă mai înaintată.

Femeile care au pistrui au tendinţa, de asemenea, de a aştepta mult mai mult până la prima lor experienţă la pat. Acest lucru, însă, nu s-a manifestat şi la bărbaţii cu pistrui.

Genetica joacă un rol semnificativ în mai multe aspecte ale vieţii intime: joacă un rol important în determinarea personei cu privire la vârsta la care are prima experienţă, cât de mulţi parteneri va avea persoana şi are rol surprinzător în ce priveşte cât de mulţi copii va face, este concluzia oamenilor de ştiinţă.

Cercetătorii au decoperit că gena numită CADM2 (responsabilă şi de asumarea riscurilor) face ca anumite persoane să fie mai susceptibile de a face sex la o vârsta mai fragedă şi să aibă mai mulţi parteneri. În timp ce gena numită MSRA (responsabilă de irascibilitate) face ca oamenii să aibă prima experienţă sexuală la o vârstă mai înaintată decât media.

Studiul publicat în revista Nature Genetics a analizat legăturile dintre caracteristicile genetice şi comportamentul sexual a 380.000 de oameni din întreaga lume (130.000 de oameni erau din Marea Britanie).

Acest studiu a fost realizat în speranţa că o mai bună înţelegere a comportamentului sexual, în special în rândul tinerilor, ar putea duce la îmbunătăţirea sănătăţii publice.

Potrivit cercetătorilor, momentul de primă experienţă sexuală şi naşterea primului copil are o legătură cu rezultatele mai puţin bune de la şcoală, sănătatea precară, inclusiv diabetul zaharat, bolile de inimă şi cancerul de sân.

Oamenii de ştiinţă de la Medical Research Council şi de la Universitatea Cambridge, au analizat rolul genetic al comportamentului sexual împreună cu alţi factori, precum dezavantajul economic, instabilitatea familială, nivelurile scăzute de monitorizare parentală şi religia.

„Predispoziţia genetică a pielii la pistrui pare să promoveze o mai târzie AFS [primă experienţă sexuală la adulţi] la femei, dar nu şi la bărbaţi. În timp ce părul roşcat, ca predispoziţie genetică, părea să promoveze o mai târzie AFS, atât la bărbaţi, cât şi la femei", citează raportul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu