Primul festival de film pentru copii online este românesc

Postat la: 14.05.2020 - 09:45

Ajuns la cea de-a treia editie, Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret "WonderFest" se desfășoară integral online până sâmbătă inclusiv. Programul susținut de Ministerul Culturii poate fi vizionat integral pe internet, pe pagina special dedicată WonderFest în rețeaua socială cu cel mai mare număr de utilizatori în România.

A fost realizată chiar și o Sală de proiecții virtuală, la care oricine poate avea acces după o înscriere prealabilă pe pagina WonderFest. Dedicat în special copiilor și tinerilor, WonderFest aduce în concurs filme de festival de ultimă generație, cele mai multe produse în 2019, fiecare dintre cele zece filme din competiție având ca tematică vârsta copilăriei, cu povești sensibile, unele chiar dramatice, cu rol de introspecție asupra privitorilor. De asemenea, în cadrul Festivalului Filmului pentru Copii și Tineret au loc ateliere artistice, de creație și socio-educative, spectacole, toate transmise online pe pagina WonderFest din rețeaua Facebook.

Micii cinefili sunt invitați să participe la un concurs de creație - Snapshots. Pentru această secțiune, copiii și tinerii pot transmite filme cu durata de maximum 1 minut, realizate cu ajutorul telefonului, care să conțină propriile viziuni, povești, din perioada de izolare pe care o traversăm cu toții.  Marele Premiu al Festivalului WonderFest va fi acordat de un juriu format exclusiv din copii, în timp ce un juriu format dinprofesioniști din Belgia, Israel, Macedonia, Bulgaria și România va decerna premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cea mai bună imagine, cea mai bună interpretare a unui copil actor. Festivalul Wonderfest 2020 este finantat de Ministerul Culturii si sustinut de TVR, editurile Litera, Niculescu si Art prin divizia pentru copii Arthur si Domeniile Urlati.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu