Paul Ciuci a pierdut marca "Compact" Solistul trebuie să scoată din buzunar 10.110 de lei, cheltuieli de judecată

Postat la: 29.01.2020 - 14:45

După doi ani de procese prin care a cerut ca foștii membri Compact să nu mai poată folosi titulatura sub care au cântat, în cele din urmă, Paul Ciuci e marele învins. Acesta a rămas fără proprietatea mărcii muzicale Compact.

Lunga serie de procese pentru "Compact" pare să se fi terminat ieri, la Curtea de Apel a Tribunalului București, unde au avut câștig de cauză cei care au fost dați inițial în judecată de Paul Ciuci. La termenul anterior, judecătorii au hotărât să contopească ambele procese: cel intentat de Paul Ciuci lui Adrian Ordean și Costi Cămărășan în încercarea de a le interzice să se mai prezinte Compact B, iar cel de-al doilea, ca reacție la primul, fiind procesul intentat de muzicienii sus-amintiți, dar și de alții din istoria grupului în cauză împotriva Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci.

Prin acest ultim proces, ei au cerut anularea dreptului de proprietate al lui Paul Ciuci asupra mărcii "Compact", deoarece nu au fost luați în seamă când a fost înscrisă. "Am fost târâți și nevoiți să reacționăm într-un proces ce nu ar fi trebuit să aibă loc niciciodată. Dar dorința sa de a ne închide gura, de a ne face să uităm că am contribuit la istoria formației, de a nu ne lăsa să ne mândrim că suntem Compact a făcut să ne apărăm drepturile. A fost un război rușinos, început de el", ne-a declarat Adrian Ordean, care în perioada 88-96 a făcut din Compact una dintre cele mai populare formații în România.

Ciuci a pierdut și la apelul anterior, fiind obligat să achite 6.664 lei cu titlul de cheltuieli de judecată membrilor Compact B, Adrian Ordean, Leluț Vasilescu și Costi Cămărășanu. În urma recursului în instanță de ieri, s-au mai adăugat 10.110 lei, ne spune Adrian Ordean. Imediat după ce și-a înscris numele de "Compact", Ciuci s-a "lepădat" de foștii colegi, încercând să le interzică tuturor celor care au trecut prin lunga istorie a grupului rock să se mai asocieze cu "proprietatea" sa. Primul chemat în instanță a fost regretatul Leo Iorga, solistul din cea mai strălucită perioadă Compact. Leo a fost singurul ex-Compact care a pierdut procesul intentat de Ciuci, deoarece nu a avut bani de cheltuieli de judecată. În acel moment, artistul se lupta să învingă boala cumplită, care în cele din urmă l-a doborât. În ultimii ani, Compact B l-a avut ca "invitat" pe Leo Iorga la microfonul formației din cauza procesului în cauză.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu