Delia, supărată pe autorităţi după ce concertul ei drive-in a fost anulat: "Mi se pare că nu suntem nici măcar ultima lor problemă"

Postat la: 26.05.2020 11:44

Delia s-a declarat nemulţumită de faptul că autorităţile române i-au anulat concertul drive-in ce urma să aibă loc la Romexpo, pe 31 mai. Ar fi fost primul concert de tip drive-in în România.

Pandemia de COVID-19 şi regulile impuse de autorităţi au dat peste cap planurile artiştilor din întreaga lume. Pentru multe ţări din Europa, relansarea economică a inclus şi găsirea soluţiilor pentru reîntoarcerea artiştilor pe scenă. Pentru că intrarea în sălile de spectacol, în săli închise, reprezintă un risc ridicat, Danemarca, Cehia, Germania, dar şi SUA au găsit soluţia perfectă - concertele de tip „drive-in", în aer liber, cea mai mare inovaţie şi mobilizare de forţe, dar care respectă distanţarea socială. Delia a fost primul artist din România care a programat un concert drive-in, iar evenimentul urma să aibă loc pe 31 mai, la Romexpo.

Autorităţile române au anunţat însă, în urmă cu cîteva zile, că evenimentele de tip drive-in nu sunt permise. Astfel, concertul Deliei a fost anulat, în ciuda petiţiei pe care a lansat-o pentru a-şi susţine proiectul. „Mi se pare mult mai periculos să mergi într-un loc cum ar fi un supermarket sau într-un magazin mare, care este deschis în această perioadă, şi în care intră sute de oameni, decât să stai în maşină şi să priveşti. Nu mi se pare că are cineva ceva cu artiştii, dar mi se pare că nu suntem nici măcar ultima lor problemă", a explicat artista, în direct la XNS.

De asemenea, Nicu Alifantis este unul dintre artiştii care susţin evenimentele muzicale de tip drive-in. „Eu sunt foarte curios ce o să facă Delia. Ar trebui să se facă concert în aer liber, dar văd că nu se vorbeşte despre asta. Să fim serioşi, în aer liber chiar s-ar putea. Am înţeles că e o producţie foarte bine făcută, sunt posibilităţi acolo. E minunat faptul că oamenii caută soluţii, eu sunt de acord", declara Alifantis pentru DC News.

„Conform noilor reglementări aprobate de Parlament în cursul zilei de miercuri, 20 mai 2020, ce prevăd interzicerea evenimentelor de tip drive-in, suntem nevoiţi să amânăm evenimentul Delia Drive-In din ‪data de 31 mai 2020‬ la o dată pe care o vom stabili ulterior în funcţie de cum va fi posibil din punct de vedere legal. Speranţa noastră este ca relaxarea măsurilor să se întâmple începând cu ‪1 iunie‬, aşa cum au anunţat guvernanţii în ultimele zile. Echipa lucrează în continuare la acest proiect şi facem tot posibilul să oferim publicului o experienţă inedită", au anunţat organizatorii. Ei au explicat că persoanele care au achiziţionat bilete pentru concertul Deliei le pot păstra pentru a le folosi atunci când evenimentul va fi reprogramat, sau pot opta pentru un voucher sau recuperarea completă a banilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu